Onder de loep nemen.

De Paljas projecten hebben dus tot doel machtsmisbruik door overheid en bedrijfsleven bloot te leggen. Machtsmisbruik is in beide sectoren wijdverspreid en komt overal voor, waarbij we ons overigens gelukkig mogen prijzen in Nederland te wonen. Het komt ook bij ons voor, maar niet op zo’n grote schaal als elders in de wereld.

Het idee was, om op Prietpraat aandacht te schenken aan zaken waar de lokale politici, maar ook de lokale pers, liever geen aandacht aan besteden. Dat heeft, toen Christiaan Bokhove in de raad zat nog enigszins gewerkt, maar na zijn vertrek (en met de SP in het college) was het uit met de pret en viel die partij terug op het maoïstische gedachtegoed van weleer.

Daarbij komt dat politici niet in staat zijn machtsmisbruik bij zichzelf waar te nemen en zich derhalve ook niet bewust zijn van het bestaan van het probleem. B&W en de raad zijn in dat opzicht van dezelfde lap gescheurd.

Omdat de raad zelf nooit ergens verantwoording over wenst af te leggen, heeft men er begrip voor als het college dat ook niet doet.

Je zou dat “taakverzuim” kunnen noemen, maar dat is ook weer zo’n woord dat alleen gebruikt wordt om het gedrag van burgers te duiden, maar nooit wanneer het “dienaren” van de overheid betreft.

Wie zich niet houdt aan de door de overheid gestelde regels wordt gewoonlijk gestraft door de overheid, terwijl die straffeloos haar eigen regels kan negeren.

Dit heeft geresulteerd in een algeheel gevoel van rechtsongelijkheid waarbij fouten van de overheid met de mantel de liefde worden bedekt en fouten van burgers wel gevolgen hebben. Het wordt dus hoog tijd, dat college en raad hun eigen taakverzuim eens onder de loep nemen en daar verbetering in aanbrengen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.