Beoordelingscommissie

Om de door de ontwikkelaar gemaakte plannen (voor het Enkhuizerzand) te kunnen beoordelen had het college (met instemming van de raad) besloten een beoordelingscommissie te benoemen, die haar zou adviseren over de plannen.

Meestal beoordeelt de raad zelf of aan de door haar gestelde criteria is voldaan, maar in deze kwestie vond het college een beoordelingscommissie verstandiger.

Van de twee voorlopige ontwerpen koos de beoordelingscommissie voor het bastion model, waarbij de vraag rijst of de commissie het college er op heeft gewezen dat de omvang van het project beduidend groter was dan de door de raad vastgestelde maximale omvang.

En dat gold in versterkte mate voor het definitieve ontwerp met de extra toegevoegde landtong. Gegeven de brede maatschappelijke onrust (bij instanties en particulieren) die er is ontstaan over de beide ontwerpen (met name over de omvang) is het van belang te weten welk advies er door de beoordelingscommissie is gegeven.

Verder is van belang te weten wie er deel uitmaakte van de commissie en waar haar deskundigheid uit bestond.

Omdat de raad geen formele oppositie kent en bovendien haar streven er op is gericht zoveel mogelijk binnenskamers te regelen, zit er weinig anders op dan gebruik te maken van de mogelijkheid die de Wet Openbaarheid Bestuur ons biedt.

Ik ben dan ook van plan om namens Paljas en met een beroep op de WOB het college te vragen hoe de beoordelingscommissie is samengesteld en welk advies zij heeft gegeven over zowel het voorlopige ontwerp, als het definitieve ontwerp.

Zodra de gemeente antwoord heeft gegeven op mijn vragen publiceer ik de uitkomst op dit blog. Houd er echter rekening mee dat de gemeente altijd de maximaal toegestane tijd (8 weken) gebruikt om te antwoorden, zodat een antwoord op de vragen niet eerder dan midden juli is te verwachten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Beoordelingscommissie”

    1. Wat het antwoord ook zal zijn, je kunt op basis ervan altijd conclusies trekken die betrouwbaarder zijn dan het van alles en nog wat aannemen en veronderstellen, wat de raad gewoonlijk doet.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.