Te gaan of niet te gaan.

De besluiten waarmee de herstructurering van het REZ in gang werd gezet laten een wat chaotisch verlopen besluitvorming zien.

Allereerst is er de vergadering van 1 juli 2014 waarin een zogenaamd go/no go besluit diende te worden genomen. Het idee achter een “go” besluit was, dat het college (onder  inachtneming van door de raad vastgestelde kaders) de uitvoering van het besluit ter hand zou nemen zonder verdere interventie van de raad.

Er worden maar liefst 6 amendementen ingediend (= bindende wijzigingen van de tekst van het raadsbesluit.) De discussie daarover laat zich nauwelijks reconstrueren, omdat de audio notulen af en toe onverstaanbaar zijn.

Nadat wethouder de Jong heeft aangegeven, dat het eigenlijk om een voorlopig “go” besluit gaat, dat in een daaropvolgende vergadering in oktober nog kan worden herroepen, gaat de volledige raad akkoord met het voorgestelde besluit.

Dat bevat ook de bepaling dat er geen ruimte gereserveerd zal worden voor een parkeer voorziening voor het ZZM. Waardoor de SP later luidkeels zal blijven verkondigen, dat de raad unaniem een besluit heeft genomen om geen ruimte te reserveren voor het ZZM.

Echter, als we de redenatie van wethouder de Jong volgen, dat het om een voorlopige “go” beslissing ging, die bekrachtigd zou worden in de vergadering van oktober, dan is de bewering over een unaniem besluit minder overtuigend.

Immers, in oktober trekken namelijk 7 van de 17 leden hun (voorlopig gegeven) steun aan de plannen weer in.

Maar wie het aandurft de audio-notulen te beluisteren, komt misschien tot een andere conclusie. Dat hoor ik dan graag.

De notulen zijn hier te beluisteren.  Volgende keer meer over de vergadering van oktober 2016 en het definitieve “go” besluit dat daarin werd genomen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.